• 01
    12

    Potrebujete vaša škola počítač?

    Asekol SK, ako hlavný partner v projekte Recyklohry, vyhlásil zbierku počítačov pre školy, ktorým tieto zariadenia chýbajú. Momentálne máme k dispozícii na darovanie 4 počítače značky Fujitsu (PC+monitor). Sú približne 5 rokov staré, ale stále výkonné a plne funkčné. Ak ste škola, ktorej sa počítač zíde, napíšte nám. Pošleme Vám ho na naše náklady a veríme, že Vám bude dobre a dlho slúžiť. 

  • 05
    11

    Grantový program Nadácie Orange

    Doba, v ktorej žijeme, je čoraz viac ovplyvňovaná digitálnymi technológiami vstupujúcimi do našich každodenných interakcií. Pre každého z nás je dobou mnohých výziev. Uvedomujeme si, že zvládanie prechodu vzdelávania do online prostredia počas aktuálnej pandemickej situácie nie je jednoduché. Náš partner v projekte Orange Slovensko by vám rád pomohol. Nadácia Orange totiž otvorila grantový program e-Školy pre budúcnosť s cieľom poskytnúť školám a pedagogickým tímom podporu pri získavaní potrebných digitálnych zručností, podporu digitálnej bežpečnosti a kritického myslenia žiakov a študentov. Ponúka vám možnosť požiadať o finančnú podporu na projekty s týmto zameraním, a to do 17. novembra.

  • 18
    09

    Najaktívnejšie školy v školskom roku 2019/2020

    Som naozaj veľmi rada, že aj tento rok môžeme v Recyklohrách oceniť školy a koordinátorky/koordinátorov, ktoré sa uplynulý školský rok snažili urobiť pre projekt Recyklohry na svojej škole maximum a zaradili sa medzi najaktívnejšie školy.  Balíčky 35 školám, v ktorých bude okrem Diplomu za aktívny prístup aj plagát so zhrnutím školského roka 2019/2020 v Recyklohrách a pre koordinátorku/koordinátora  tiež krásna mäkučká odmena, budeme zasielať v priebehu nasledujúceho týždňa. Verím, že vás všetkých poteší. Veľké ďakujem tiež patrí ostatným školám, ktoré sa v projekte snažili a Diplom nezískali. Smútiť ale nemusíte, máme vyhlásených veľa súťaží, v ktorých môžete byť rovnako úspešní a tiež netreba zabúdať, že za všetku aktivitu získava škola bodíky, ktoré môže vymeniť za pomôcky pre žiakov. Všetkým vám tento rok držím palce.

  • 07
    09

    Na začiatok nového školského roka

    Verím, že ste počas leta načerpali dostatok síl a energie, ktoré vám vydržia aspoň do Vianoc. Hneď na úvod musím vyjadriť obrovské ďakujem všetkým školám, ktoré nám vyjadrili podporu a ostali v našej Recyklohráčskej rodine.  Na začiatok nového školského roka nás okrem povinných rúšok čakajú aj pozitívne správy z Recyklohier :

  • 13
    07

    Výsledky baterkovej súťaže

    Napriek sťaženým podmienkam spôsobenými koronavírusom sa až 20 školám podarilo odovzdať v uplynulom školskom roku viac ako 200 kg batérií (zoznam škôl si môžete pozrieť po rozkliknutí tejto aktuality). Poukážky budeme rozposielať koordinátorom v najbližších dňoch  a všetkým srdečne blahoželáme.   

  • 30
    06

    Poďakovanie za spoluprácu v končiacom školskom roku

    Končí sa veľmi špecifický školský rok 2019/2020, zažili sme v ňom mnoho osobných a spoločenských skúšok. V niektorých sme obstáli, v iných menej. Napriek všetkých ťažkostiam, ktoré tento školský rok priniesol, si naozaj vážime, že za nami stojíte. Vaše vyjadrenia podpory, pochvál a vďaky za doterajšiu prácu  si naozaj ceníme a veľmi vám za ne ďakujeme. Je to pocit úľavy, že Recyklohráčska rodina budovaná už desať rokov, vydrží aj v horších časoch vďaka takým odhodlaným učiteľom ako ste vy. Cítime preto o to vačšiu motiváciu, aby bol nasledujúci rok v Recyklohrách opať plný pozitívnej energie a úloh, ktoré nás niečo nové naučia. Ďakujeme vám za doterajšiu spoluprácu,  tešíme sa na vás všetkých v septembri a prajeme vám z Recyklohier leto plné oddychu a veselých letných dní.

  • 19
    05

    Ešte stále je čas uspieť v baterkovej súťaži

    Mnohí z veľkých Recyklohráčov tieto dni využili na upratovanie a inventúru majetku na školách. Objavili pri tom množstvo nefunkčných a nepotrebných elektrozariadení, ktoré  radi odvezieme. Stačí nám cez našu web stránku poslať objednávku na odvoz. Nezabudnite tiež, že baterková súťaž stále beží a zapojiť sa može každý.

  • 13
    05

    Rúško ako povinná výbava

    Keďže rúška ešte nejaký ten čas zostanú povinnou výbavou nás všetkých, prečítajte si zopár informácii k nakladaniu a likvidácii použitých rúšok, ale aj ostatného odpadu.

  • 12
    05

    Vyrob si recyklorúško! - vyhodnotenie

    Do 47.úlohy sa zapojilo až 151 škôl, čo je na podmienky v karanténe výborné číslo. Mnohí si vyrobili krásne rúška bez toho, aby použili ihlu a niť, iným so šitím pomáhali rodičia, starí rodičia či súrodenci a úlohu poňali ako rodinnú aktivitu v karanténe.  Boli sme milo prekvapení, keď sme si mohli pozrieť videá, ako aj malí prváci šijú na šijacích strojoch a išlo im to naozaj veľmi dobre. Taktiež nás potešili aj žiaci mnohých špeciálnych škôl a ukázali nám, že aj napriek svojim mentálnym a zdravotným znevýhodneniam si tiež dokázali sami rúško pripraviť.  Karanténa dokonca v niektorých Recyklohráčoch prebudila básnické črevo a o koronavíruse nám napísali básničky. Veľký obdiv patrí všetkým koordinátorkám a koordinátorom, ale aj žiakom a ich rodičom, ktorí šili rúška pre celé dediny, opatrovateľkské centrá, domovy dôchodcov, zdravotníkov,........Ste proste skvelí a my musíme opäť povedať, že sme radi, že Vás všetkých v Recyklohrách máme. A ako dopadlo hodnotenie úlohy? 

  • 24
    04

    Prvé z opatrení v súvislosti s COVID 19 a Recyklohrami

    Školský rok nám pomaly plynie ďalej aj bez zaplnených lavíc a škôl. Ochorenie COVID 19 zasiahlo celé spektrum firiem a inak to nie je ani s Recyklohrami. Projekt Recyklohry je nezisková organizácia, čo znamená, že je financovaný výlučne zo strany organizátora a partnerov v projekte. Pripravili sme zopár opatrení, ktoré by mali zmierniť dopad koronakrízy na projekt Recyklohry, a ktoré nám pomôžu zachovať projekt a jeho služby pre vás v nezmenenom režme.

1297
registrovaných škôl
COOKIES
Recyklohry potrebuje Váš súhlas k využitiu jednotlivých dát, aby Vám okrem iného, mohol ukazovať informácie týkajúce sa Vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na tlačidlo Prijať všetko.
Prijať všetko
Súhlas môžete odmietnuť tu.