Novinky a aktuality

Čo má spoločné TrashOut so Zlatým mravcom?

Už siedmy rok sa v rámci medzinárodného kongresu Deň odpadového hospodárstva uskutočnilo slávnostné dekorovanie víťazov 7. ročníka súťaže Zlatý mravec, ktorá ocenila najlepšie projekty v odpadovom hospodárstve za rok 2012. Medzi ocenenými bol aj projekt TrashOut, ktorý bol témou našej 11.úlohy. Prečítajte si viac:-)

Kategóriu Inovatívne riešenia tento rok ovládla spoločnosť TrashOut s projektom: „Mobilná aplikácia na lokalizáciu nelegálnych skládok odpadov“. Spoločnosť bola ocenená za originálny prístup k riešeniu akútneho problému odpadového hospodárstva, ktorým je vznik nelegálnych skládok odpadov. Aplikácia vyvinutá spoločnosťou TrashOut umožňuje pomocou mobilného telefónu rýchlu a jednoduchú lokalizáciu nelegálnej skládky, nahlásenie jej základných charakteristík.

Takto získané údaje vytvárajú jedinečnú databázu, ktorá je všeobecne dostupná pre verejnosť i inštitúcie zodpovedné za odstraňovanie nelegálnych skládok. Aplikácia sa začína postupne úspešne využívať nielen na Slovensku, ale aj v susedných krajinách a v Severnej Amerike.

zdroj: www.odpady-portal.sk

Späť
1300
registrovaných škôl
COOKIES
Recyklohry potrebuje Váš súhlas k využitiu jednotlivých dát, aby Vám okrem iného, mohol ukazovať informácie týkajúce sa Vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na tlačidlo Prijať všetko.
Prijať všetko
Súhlas môžete odmietnuť tu.