Novinky a aktuality

Vyhodnotie jesenného zberu textilu s Ekocharitou!

Milí Recyklohráči!

Ďakujeme všetkým 132 školám, ktoré sa túto jeseň zapojili do ďalšej výzvy v zbere textilu a podarilo sa im vyzbierať 57 300 kg textilu.  Novinkou v tomto ročníku bolo bodovanie odovzdaných kilogramov.

Koordinátorky a koordinátori škôl, ktoré dokázali nazbierať najviac textilu a škôl, ktoré odovzdali najviac textilu v prepočte na žiaka, získali ako bonus nákupné poukážky. 

Projekt zberu oblečenia na školách po celom Slovensku nebol len o zbere oblečenia a o charite v rámci jeho opätovného použitia. Každým vyzbieraným kilogramom ste do obehu vrátili výrobok, ktorý by pravdepodobne časom skončil v zmesovom odpade a následne na skládke. Každý vyzbieraný kilogram si po pretriedení nájde svoju druhú šancu a v prípade, že kvalitatívne  nebude vhodný na opätovné použitie, poslúži našim štvornohým priateľom alebo z neho bude po recyklácii nový výrobok.

Všetky potvrdenia o vyzbieraných množstvách textilu budú zaslané samosprávam, v ktorých sa školy nachádzajú a tým pádom im pomôžu zvýšiť si vytriedenú zložku odpadu. 

Nákupné poukážky pošleme na meno koordinátoriek a koordinátorov na adresu školy na začiatku januára.

Všetky potvrdenia o vyzbieraných množstvách textilu budú zaslané samosprávam, v ktorých sa školy nachádzajú a tým pádom im pomôžu zvýšiť si vytriedenú zložku odpadu. 

Zoznam odmenených koordinátoriek a koordinátorov si môžete pozrieť tu.

Späť
1301
registrovaných škôl
COOKIES
Recyklohry potrebuje Váš súhlas k využitiu jednotlivých dát, aby Vám okrem iného, mohol ukazovať informácie týkajúce sa Vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na tlačidlo Prijať všetko.
Prijať všetko
Súhlas môžete odmietnuť tu.